New Project (29) (1)

Bert werkt al 24 jaar bij Eddie Stobart Europe en mag zich vandaag Operations Director FVL noemen van het automotive gedeelte.

Het enthousiasme voor mijn job is na 24 jaar nog steeds enorm groot.

Wat heeft je 24 jaar geleden aangetrokken om bij Eddie Stobart Europe te komen werken?

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor auto’s en transport. Studies in de logistieke sector had ik niet maar de interesse erin was sterk aanwezig. Ik ben begonnen als planner op het hoofdkantoor in Genk en daar heb ik mijn eerste stappen gezet als verantwoordelijke. Nadien ben ik doorgegroeid tot transport manager en later de functie die ik nu heb, operations manager. We hebben ook een kantoor in Praag waar ik één keer per maand naartoe ga. Het enthousiasme voor mijn job is na 24 jaar nog steeds enorm groot.

Wat houdt je functie als Operations Director FVL precies in?

Ik ben Operations Director FVL van het automotive gedeelte van Eddie Stobart Europe. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor België maar ook Nederland en Tsjechië. Ik volg de dagdagelijkse operaties in het binnen- en buitenland op, hou in het oog wat onze vrachtwagens doen om ze zo optimaal te kunnen inzetten en een efficiënte werking kan garanderen aan onze klanten. Verder sta ik ook in voor de tenderprocessen. Ik verleng de contracten, bekijk nieuwe kansen en maak de berekeningen voor de klant.

Zijn er bij Eddie Stobart Europe doorgroeimogelijkheden voor iedereen?

We zijn enorm aan het groeien en dit betekent dat er meer kansen zullen zijn voor onze werknemers. Dankzij ons nieuw managementteam zijn er kansen voor alle werknemers en op ieder niveau. Dat typeert Eddie Stobart Europe ook. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedenken want we zijn uitgegroeid tot een sterk bedrijf omdat we allemaal aan dezelfde kar trekken. Ik ben trots op het parcours dat ik hier heb kunnen afleggen maar nog trotser op de evolutie die dit bedrijf heeft meegemaakt en we zijn nog lang niet aan de eindhalte.

Hoe staat dit bedrijf bekend bij de klanten?

We staan zonder twijfel bekend om de kwaliteit die we leveren. Voor de Belgische markt worden we vaak ingezet voor events. Door onze kennis van zaken brengen we iedere opdracht tot een goed einde. Verder staan we ook bekend als een vooruitstrevend bedrijf. Op gebied van business deden we alleen maar aan autotransport en stockage van wagens. Nu kunnen we wagens ‘customer ready’ afleveren bij de klant. Sinds zeven jaar hebben we een general cargo afdeling, het gewone transport dus. We zetten dus zeker stappen vooruit. We streven ernaar om de beste te zijn. Daarom investeren we in het beste materiaal, leiden we ons personeel goed op en staat transparante communicatie naar de klanten op de eerste plaats. Door die combinatie hebben we het vertrouwen gewonnen van de dealers en daar zijn we trots op. Onze chauffeurs zijn vriendelijk, betrouwbaar en voorzichtig met de wagens.

Waarom zou je als chauffeur voor Eddie Stobart Europe kiezen?

De chauffeurs die in dienst zijn bij ons, hebben al vele jaren anciënniteit. Dat wil zeggen dat ze hier graag zijn maar ook dat we hen werkzekerheid kunnen bieden. Bovendien werken we met kwalitatief materiaal, heeft iedere chauffeur een eigen vrachtwagen die hij ook nog eens mee naar huis mag nemen. Een vrachtwagenchauffeur zonder ervaring in de automotive wordt opgeleid door onze inhouse trainer. Hier wordt echt in je geïnvesteerd en naar je geluisterd. Zo mogen ze ook kiezen om hoe laat ze beginnen rijden, zolang ze maar voor vijf uur ‘s ochtends en route zijn. Door onze goede klantenrelaties hebben we regelingen kunnen treffen met onze afnemers zodat de chauffeurs op vroege tijdstippen kunnen leveren. Verder kom je in een tof team terecht waar er gelachen en gezellig gepraat wordt. Iedereen kent iedereen en kan bij elkaar terecht. We zien gemotiveerde chauffeurs die affiniteit hebben met auto’s graag komen!

New Project (29) (1)

Dit zeggen andere collega's

New Project (29) (1)

Vacatures

Wil jij net als Artur aan de slag bij een belangrijke speler in de Europese transport- en logistieke sector?

Chauffeur

Rijd je toekomst tegemoet

Arbeider

Laat alles op wieltjes lopen

Bediende

Sla een nieuwe weg in