New Project (29) (1)

Over ons

Internationaal logistiek dienstverlener

New Project (29) (1)

stobart Europe

Oorspronkelijk opgericht in 1970 door de gelijknamige oprichter Edward Stobart, heeft de Stobart Europe een lange weg afgelegd om een van de meest bekende bedrijven van het VK in de supply chain-sector te worden.

Eddie Stobart Europe, het vroegere Walon, met zetel te Genk maakt sedert 2012 deel uit van de Eddie Stobart Group. Het is op deze Europese toplocatie (Euregio Maas-Rijn) dat het zijn rol als internationaal logistiek dienstverlener strak uitvoert voor haar activiteiten op het Europees vasteland.

Met de afdelingen automotive, transport logistics en warehouse logistics is Eddie Stobart Europe een belangrijke speler in de Europese transport- en logistieke sector.

New Project (29) (1)

Automotive

Stobart Automotive Europe – met divisies in België, Nederland & Tsjechië – is al meer dan 50 jaar dé specialist op het gebied van nationaal en internationaal autotransport. Met onze state-of-the-art vloot van 100 autotransporters en vakbekwame chauffeurs verzorgen wij transporten over heel Europa. Gaat het om distributie in de Benelux, internationale trafieken of special events, Stobart Automotive plant en voert perfect uit.

Onze klanten zijn divers: autofrabrikanten, invoerders, online-autoveilingen, leasingmaatschappijen en autohandelaren. Voor ieder zorgen wij dat aan hun wensen wordt tegemoetgekomen. Met een nauwkeurige planning en ons realtime trackingsysteem zorgen wij voor leveringen binnen de afgesproken termijnen én kunnen we snel en flexibel schakelen. Op onze verschillende sites bieden wij onze klanten extra services aangepast aan de noden van vandaag: stockage (> 8.000 voertuigen), Pre Delivery Inspection, Remarketing services, HVB-charging solutions, voertuigen klaarmaken voor de eindklant, afleveringscentrum in Genk, …

Lees er meer over in het interview met Bert, Operations Director FVL  Automotive bij Eddie Stobart Europe.

New Project (29) (1)

Transport logistics

Eddie Stobart Logistics Europe heeft afdelingen in België, Duitsland en Bulgarije en verzorgt algemene transporten doorheen West-Europa, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Onze moderne vloot met een 200-tal trekkers en 450 trailers staat garant voor een perfecte service om alle volumes correct volgens de gemaakte afspraken te vervoeren.

Naast onze correcte transportservice is ook een milieuvriendelijke aanpak een prioriteit. Mede via intensief gebruik van HVO100 – de CO2 neutrale vervanger van diesel – werken we bij Eddie Stobart Europe aan duurzaamheid binnen onze vloot. De internationale transportoperaties, ondersteund door hedendaagse telematica, worden uitgevoerd door onze chauffeurs die regelmatig bijgeschoold worden en onze Customer Service afdeling staat in voor een professionele communicatie de klok rond.

Lees er meer over in het interview met Jules, load planner bij Eddie Stobart Europe.

New Project (29) (1)

Warehouse Logistics

Op onze site “Genk Green Logistics” hebben wij een gloednieuwe infrastructuur van 40.000 m² waar we zorgen voor opslag, overslag en transport van goederen, zendingen gesorteerd, gepalletiseerd volgens de wensen van de klant, orders compleet gemaakt, routes ingepland en vrachtwagens geladen. Bovendien kunnen wij zendingen tijdelijk opslaan om op een later tijdstip te vervoeren. Hiervoor doen we beroep op onze 50.000 palletplaatsen tellende magazijnen.

Hiernaast bieden we onze klanten ook services aan inzake containerlossingen, Value Added en Return Logistics Services. We staan 7/7 paraat met een innoverende aanpak en een betrouwbare service.

Lees er meer over in het interview met Artur, teamleider magazijn bij Eddie Stobart Europe.